«Ο Οψιδιανός της Μήλου: Στα ίχνη της Προϊστορίας»

Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε σήμερα ο κύκλος των εκπαιδευτικών προγραμμάτων που διοργάνωσε το Μεταλλευτικό Μουσείο Μήλου με θέμα τον Οψιδιανό της Μήλου. Τα τρία προγράμματα πραγματοποιήθηκαν στις 14 και 17 Φεβρουαρίου και στις 10 Μαρτίου, με τη συμμετοχή 54 μαθητών της Α΄ τάξης του Γυμνασίου Μήλου και 34 μαθητών της Στ΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Μήλου.

Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε στην πτέρυγα της Έκθεσης Οψιδιανού Ζαφείρη Βάου με στόχο να ενημερωθούν οι μαθητές για την προέλευση, την επεξεργασία και τις χρήσεις του χαρακτηριστικού αυτού πετρώματος της Μήλου, μέσα από ένα διαδραστικό παιχνίδι αναζήτησης και γνώσεων. Ιδιαίτερα για τους μαθητές του  Δημοτικού Σχολείου Μήλου, οι οποίοι είχαν περπατήσει τη διαδρομή 7 Miloterranean στα «Νύχια» πριν από λίγες ημέρες, η δραστηριότητα στο Μουσείο συμπλήρωσε τις γνώσεις που είχαν ήδη αποκτήσει για τον οψιδιανό με την επίσκεψή τους στο προϊστορικό λατομείο του οψιδιανού.

Την επιμέλεια της υλοποίησης και την καθοδήγηση των μαθητών ανέλαβε η εκπαιδευτικός-μουσικοπαιδαγωγός κ. Τάνια Κολέτσιου, συνεργάτης του ΜΜΜ στον τομέα των εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ο Οψιδιανός της Μήλου: Στα ίχνη της Προϊστορίας» υλοποιείται από το ΜΜΜ σε μόνιμη βάση προκειμένου οι μαθητές της Μήλου να γνωρίσουν με άμεσο και δημιουργικό τρόπο τον οψιδιανό και την αξία που είχε για τον άνθρωπο από τα προϊστορικά χρόνια.
Χορηγός του εκπαιδευτικού προγράμματος ήταν η Εταιρία Imerys.

Μήλος, 10 Μαρτίου 2017

Μοιραστείτε το