Βράβευση του Miloterranean στα Bravo Awards 2017 και ολοκλήρωση των φετινών εκπαιδευτικών προγραμμάτων

Στις 25 Μαΐου 2017 η πρωτοβουλία Miloterranean βραβεύτηκε στην κατηγορία Bravo Κοινωνία του θεσμού Βravo Awards 2017. Η διάκριση αποτελεί σημαντική επιβράβευση μιας πρωτοβουλίας που στόχο έχει την ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος του νησιού και την αξιοποίηση της ηφαιστειακής προέλευσης και της σπάνιας γεωλογίας του μέσα από οργανωμένες εκπαιδευτικές δράσεις.

[http://bravo.sustainablegreece2020.com/bravo-etaireies.php].

Τον Μάιο επίσης ολοκληρώθηκε και ο κύκλος των φετινών εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Μεταλλευτικού Μουσείου Μήλου που διοργανώθηκαν εντός αλλά και εκτός των εγκαταστάσεών του, με τη συμμετοχή των μαθητών στις γεωλογικές και πολιτιστικές διαδρομές Miloterranean.

Από την αρχή του χρόνου διοργανώθηκαν 11 περιπατητικές διαδρομές Miloterranean στα μονοπάτια Νύχια, Ηφαίστειο, Σαρακήνικο και Βοτανικό Μονοπάτι, στα οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 570 μαθητές όλων των βαθμίδων, μαζί με τους εκπαιδευτικούς τους. Στις διαδρομές αυτές οι μαθητές ήλθαν σε επαφή με σπάνια γεωλογικά φαινόμενα αλλά και με την πλούσια χλωρίδα του νησιού, μαθαίνοντας τα είδη και τους μηχανισμούς που έχουν αναπτύξει τα φυτά προκειμένου να επιβιώσουν και να αναπαραχθούν στις ιδιαίτερες κλιματολογικές συνθήκες του νησιού.

Στις 25 Απριλίου, 35 μαθητές της Γ’ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Μήλου περιηγήθηκαν στον εκθεσιακό χώρο του Μουσείου και με οδηγό το πρόγραμμα «Ανακάλυψε τους θησαυρούς της Μήλου» εξερεύνησαν τα εκθέματα και γνώρισαν με βιωματικό τρόπο τη χρησιμότητα των ορυκτών, των «θησαυρών» της Μηλέικης γης.

Τα παιδιά συνόδευσαν η υπεύθυνη του Μεταλλευτικού Μουσείου Μήλου κ. Α. Βόγλη και ο κ. Γ. Πετράκης, Δασολόγος της Εταιρίας Imerys, χορηγού των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Μουσείου.

Ευχαριστούμε τους Διευθυντές και τους εκπαιδευτικούς των Δημοτικών Σχολείων, του Γυμνασίου και του ΕΠΑ.Λ. Μήλου για τη συμμετοχή τους στα προγράμματα του Μουσείου και ελπίζουμε στη γόνιμη συνεργασία μας και την επόμενη σχολική χρονιά με νέες εκπαιδευτικές δράσεις και προγράμματα.

Μήλος, 31 Μαΐου 2017

Μοιραστείτε το