«Γύρω Γύρω Όλα» και Miloterranean για τα σχολεία της Μήλου

Τον Μάιο ολοκληρώθηκε ο κύκλος των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Μεταλλευτικού Μουσείου Μήλου για τη φετινή σχολική χρονιά.
Στις 23 Μαΐου το Μουσείο υποδέχτηκε τους 38 μαθητές της Β΄ και της Γ΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Αδάμαντα, οι οποίοι συμμετείχαν στην εκπαιδευτική δραστηριότητα Γύρω Γύρω Όλα.  Τα παιδιά, χωρισμένα σε ομάδες, έμαθαν με  διαδραστικό και διασκεδαστικό τρόπο για τα βιομηχανικά ορυκτά του νησιού με τη βοήθεια του επιτραπέζιου παιχνιδιού Γύρω Γύρω Όλα και των παιδαγωγών-εμψυχωτών του εκπαιδευτικού οργανισμού Ευπαλίνος, που ανέλαβε το σχεδιασμό και την υλοποίησή του. Το πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε στην ειδικά διαμορφωμένη πτέρυγα των βιομηχανικών ορυκτών και του διαδραστικού εκθέματος που παρουσιάζει τα ορυκτά της Μήλου.
Στις 25 Μαΐου, οι μαθητές των δύο τμημάτων της Δ’ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Αδάμαντα περπάτησαν τη διαδρομή Miloterranean Σαρακήνικο. Τα παιδιά, μαζί με τους εκπαιδευτικούς τους και τους υπεύθυνους του Μουσείου, ξεκίνησαν την πεζοπορία από τον Άγιο Κωνσταντίνο, και περπατώντας σε ένα ενδιαφέρον και δύσκολο μονοπάτι, γνώρισαν τα μοναδικά γεωλογικά φαινόμενα και τις ομορφιές της διαδρομής που περνάει από τον Μύτακα και φτάνει στο Σαρακήνικο από όπου και επέστρεψαν με πούλμαν στο σχολείο τους.
Χορηγός και των δύο προγραμμάτων ήταν η Εταιρία Imerys Βιομηχανικά Ορυκτά Ελλάς Ανώνυμη Εταιρία.
Με την ευκαιρία θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους Διευθυντές, τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές όλων των Σχολείων της Μήλου, Δημοτικών και Γυμνασίου, και να ευχηθούμε και την επόμενη σχολική χρονιά τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Μεταλλευτικού Μουσείου να έχουν την ίδια ανταπόκριση και την ίδια επιτυχία όπως και φέτος.

gyro_gyro_ola_2 gyro_gyro_ola_4 gyro_gyro_ola_5 gyro_gyro_ola_6Miloterranean_1 Miloterranean_2 Miloterranean_3 Miloterranean_4

Μοιραστείτε το