Διαδρομές Miloterranean για τα σχολεία της Μήλου και το Γυμνάσιο της Φολεγάνδρου

Το Μεταλλευτικό Μουσείο διοργάνωσε στις 14, 15 και 18 Απριλίου πεζοπορικές διαδρομές σε μονοπάτια Miloterranean για τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Αδάμαντα, του Γυμνασίου Μήλου και του Γυμνασίου της Φολεγάνδρου στο πλαίσιο της επίσκεψής τους στη Μήλο.
Στις 14 Απριλίου, το πρόγραμμα ξεκίνησε από τις Αλυκές όπου 80 μαθητές των τάξεων Α΄, Β΄, Ε΄ και Στ΄ Δημοτικού, μαζί με τις εκπαιδευτικούς και τον διευθυντή του Σχολείου, ξεναγήθηκαν στον χώρο από τον γεωλόγο κ. Αλέκο Πετράκη στο πλαίσιο προγράμματος ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τις Αλυκές, το οποίο υλοποιούν οι μαθητές. Στη συνέχεια, 44 μαθητές των δύο τελευταίων τάξεων του Δημοτικού περπάτησαν τη διαδρομή Miloterranean 2-Ηφαίστειο, στην οποία τους ξενάγησε ο κ. Αλέκος Πετράκης και ο δασολόγος κ. Γιώργος Πετράκης, ο οποίος στην περιοχή του Κεδρολίβαδου με τους αιωνόβιους κέδρους, αλλά και σε άλλα σημεία ιδιαίτερου ενδιαφέροντος, ενημέρωσε τους μαθητές για το ιδιαίτερο φυσικό περιβάλλον του νησιού.
Στις 15 Απριλίου, 92 μαθητές των Β΄ και Γ΄ τάξεων του Γυμνασίου, μαζί με τους καθηγητές τους, περπάτησαν τη διαδρομή Miloterranean 2-Ηφαίστειο, όπου με την καθοδήγηση του κ. Α. Πετράκη θαύμασαν τα γεωλογικά φαινόμενα της διαδρομής και αφού διέσχισαν τον κρατήρα της Φυριπλάκας, έφτασαν στη θέση Κάλαμος και περιηγήθηκαν στην περιοχή έκλυσης ατμίδων.
Το Γυμνάσιο της Φολεγάνδρου, στο πλαίσιο επίσκεψής του στο νησί, πραγματοποίησε επίσκεψη στο Μεταλλευτικό Μουσείο Μήλου στις 18 Απριλίου και στη συνέχεια οι μαθητές συμμετείχαν στη διαδρομή Miloterranean 4-Aγγεριά.
Ο ανοιξιάτικος καιρός στάθηκε σύμμαχος των παιδιών που περπάτησαν τις διαδρομές, διάρκειας 3,5 ωρών η κάθε μία. Τη μεταφορά των παιδιών ανέλαβε η Εταιρία Imerys, χορηγός της εκπαιδευτικής δράσης.

 

20160418_164229 DSC_6265sm DSC_6463sm DSC_7091 DSC_7096 DSC_7128

Μοιραστείτε το