Η Μήλος

Η Μήλος βρίσκεται στο νοτιοδυτικότερο σημείο των Κυκλάδων, που αποτελεί έναν από τους πιό αντιπροσωπευτικούς τουριστικούς προορισμούς της Ελλάδας. Έχει έκταση περίπου 151 τ.χλμ. Αν και ο Πλίνιος τη θεωρεί «στρογγυλοτάτη» (rotundissima) και στα αρχαία νομίσματά της απεικονίζεται ένα μήλο που παραπέμπει στο όνομά της, το σχήμα της θυμίζει περισσότερο πέταλο, το εσωτερικό του οποίου αποτελεί το φυσικό της λιμάνι, όπου βρίσκεται η πόλη του Αδάμαντα.

Το ηφαιστειογενές έδαφος της Μήλου, είναι πλούσιο σε ορυκτά, η εκμετάλλευση των οποίων παραδοσιακά αποτελεί την κυριότερη οικονομική πηγή για το νησί, από τη νεολιθική εποχή (οπότε εκεί ήδη ανθούσε το εμπόριο του οψιδιανού) έως σήμερα, σημειώνοντας κάμψη μόνο κατά την περίοδο της τουρκοκρατίας. Η ανακάλυψη νέων ορυκτών, μετά την τουρκοκρατία, έδωσε μεγάλη ώθηση στην τοπική μεταλλεία, προσφέροντας απασχόληση σε μεγάλο αριθμό κατοίκων.

Στις αρχές του 19ου αιώνα, βρέθηκε στη Μήλο το άγαλμα της Αφροδίτης, που σήμερα εκτίθεται στο μουσείο του Λούβρου και έκανε το νησί διεθνώς γνωστό. Η απαράμιλλη ομορφιά του νησιού και τα καταγάλανα νερά του προσελκύουν όλο και περισσότερο τουρισμό. Το «Συνεδριακό Κέντρο Μήλου Γεώργιος Ηλιόπουλος» έρχεται να συμβάλει ουσιαστικά στον τομέα αυτόν, ανοίγοντας προοπτικές σε ένα νέο είδος τουρισμού υψηλής ποιότητος, τον ακαδημαϊκό και συνεδριακό τουρισμό.

Περισσότερες πληροφορίες για τη Μήλο βρίσκονται στη διεύθυνση www.milos.gr

 

Μοιραστείτε το