Δελτίο Τύπου – Πρόγραμμα Εορτασμού για Σχολεία & Οικογένειες

Πρόγραμμα Εορτασμού για Σχολεία & Οικογένειες

ΜΕΤΑΛΛΑμπαδεύοντας…                               #MilosMiningMuseum#MuseumDay#IMD2019

Πέμπτη 16 – Κυριακή 19 Μαΐου 2019

ΜΕΤΑΛΛΑμπαδεύοντας… συμμετέχει φέτος το Μεταλλευτικό Μουσείο Μήλου στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2019 με θέμα: «Τα Μουσεία ως κόμβοι πολιτισμού: το μέλλον της παράδοσης».

Σας προσκαλούμε να συμμετέχετε μαζί μας εσάς, τους μικρούς και μεγάλους φίλους του μουσείου σε δράσεις που συμβάλλουν στους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (Ατζέντα 2030).

Πέμπτη 16 και Παρασκευή 17 Μαΐου

Για Σχολεία – 08:30 – 10:30, 11:00 – 13:00

  • Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα: «Πλάθω Φως»

Στο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Πλάθω Φως» οι μαθητές θα μυηθούν στον κόσμο της Κηροπλαστικής τέχνης, θα μάθουν για την ιστορία της, ενώ θα αποτελέσουν οι ίδιοι μέρος της παραγωγής κεριών. Κεριά σε χρώματα των πετρωμάτων που φιλοξενεί το ΜΜΜ και αρώματα από έλαια που παράγει ο τόπος τους (μαθητές Δ’ – ΣΤ’ Δημοτικού, διάρκεια 2 ώρες).

Σάββατο 18 Μαΐου

Για Οικογένειες  –  09:00 – 21:00

  • Ενημέρωση των Οικογενειών για το επιπρόσθετο εκπαιδευτικό υλικό του Μουσείου

Μουσειοσκευή, Εκπαιδευτικοί Φάκελοι και Σακίδια Αυτόνομης Ξενάγησης είναι απαραίτητα εργαλεία στο πλαίσιο της εξωστρέφειας του μουσείου μέσω της εκπαιδευτικής διαδικασίας, παρουσιάζοντας τον ίδιο τον χώρο και τη μεταλλευτική ιστορία της Μήλου με τρόπο εύληπτο στα παιδιά μέσα από δημιουργικές δραστηριότητες, video και παιχνίδια.

  • Δημιουργικό παιχνίδι γρίφων για οικογένειες

Κατά την είσοδό τους στο ΜΜΜ και κατόπιν δικής τους επιθυμίας, οι οικογένειες θα έχουν τη δυνατότητα να λύσουν ένα γρίφο που θα τους δοθεί. Λύνοντας τον θα οδηγηθούν σε ένα έκθεμα, από το οποίο θα εμπνευστούν για να δημιουργήσουν ένα έργο τέχνης.

  • Αγκάλιασμα του Μουσείου με κεριά

Κρατώντας αναμμένη τη φλόγα κεριών, κάνουμε μια αγκαλιά γύρω από το Μουσείο! Έλα με το κερί σου και δώσε το μήνυμα αγάπης στο παρελθόν, τον τόπο και τον πολιτισμό σου με μια μεγάλη φωτεινή αγκαλιά! Ένα ηχηρό μήνυμα εξωστρέφειας, όπου τα μουσεία δρουν ως πολιτιστικές κοιτίδες, εκεί που το μέλλον συναντά την παράδοση.

Σάββατο 18 – Κυριακή 19 Μαΐου 2019

Για Οικογένειες –  21:30 – 08:00

  • Sleepover υπό το φως του ΜΜΜ – Γιορτάζουμε την Ευρωπαϊκή Νύχτα Μουσείων και διανυκτερεύουμε στο Μουσείο!

Πάρτε τις πυτζάμες και τον εξοπλισμό του camping σας και ελάτε να κατασκηνώσουμε για μια νύχτα στο Μουσείο! Τα πετρώματα αναλαμβάνουν να σας νανουρίσουν!

Προϋποθέσεις Συμμετοχής:

*Το Μουσείο στο πλαίσιο της δράσης διανυκτέρευσης δύναται να υποδεχθεί στην αγκάλη του 14 παιδιά ηλικίας Δ’ – ΣΤ’ Δημοτικού με τον ενήλικα συνοδό γονέα/κηδεμόνα.

**Απαιτείται τηλεφωνική κράτηση έως την Παρασκευή 17 Μαΐου 2019. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Κυριακή 19 Μαΐου

Για Οικογένειες – 10:00 – 21:00

  • Ενημέρωση των Οικογενειών για το επιπρόσθετο εκπαιδευτικό υλικό του Μουσείου

Μουσειοσκευή, Εκπαιδευτικοί Φάκελοι και Σακίδια Αυτόνομης Ξενάγησης είναι απαραίτητα εργαλεία στο πλαίσιο της εξωστρέφειας του μουσείου μέσω της εκπαιδευτικής διαδικασίας, παρουσιάζοντας τον ίδιο τον χώρο και τη μεταλλευτική ιστορία της Μήλου με τρόπο εύληπτο στα παιδιά μέσα από δημιουργικές δραστηριότητες, video και παιχνίδια.

  • Έναρξη ετήσιας αποστολής με τίτλο: Οικογενειακός Φακός με άρωμα Μήλου

Η έναρξη μιας ιδιαίτερης οικογενειακής αποστολής. Οικογένειες επιλέγουν έναν φάκελο και η διαδικασία της υιοθεσίας ξεκινά! Κάθε τρεις μήνες για διάστημα ενός έτους κάθε οικογένεια θα λαμβάνει μια επιστολή, η οποία θα συνοδεύεται από ένα λογοτεχνικό κείμενο. Αποστολή της είναι να φωτογραφίζει τον χώρο τον οποίο έχει υιοθετήσει, την καθεμία από τις 4 εποχές. Το λογοτεχνικό κείμενο θα έχει σημειωμένες φράσεις, στις οποίες θα πρέπει να στηριχθούν για να εμπνευστούν τις φωτογραφίες και να τιτλοφορήσουν την καθεμία από αυτές. Παράλληλα, μπορούν εάν θέλουν να συγκεντρώνουν προφορικές μαρτυρίες για τον χώρο που έχουν υιοθετήσει και να αποστέλλουν και αυτές μαζί με το φωτογραφικό τους υλικό. Η ολοκλήρωση μιας τέτοιας αποστολής θα μπορεί να διεκπεραιωθεί και με τη συνεργασία δυο ή περισσότερων οικογενειών. Όταν το υλικό από κάθε εποχή συγκεντρώνεται, θα ξεκινάει η διαδικασία παραγωγής του. Συγκεκριμένα, οι καλύτερες που θα επιλεγούν από κάθε χώρο, θα εκτυπωθούν σε μορφή cartes postales, θα συσκευαστούν σε πακέτα από όλους τους χώρους σε κάθε εποχή και θα πωλούνται στο πωλητήριο του ΜΜΜ για έναν σκοπό…σκοπός φιλανθρωπικός που θα επιλεγεί μετά από ψηφοφορία των οικογενειών θα ήταν ιδανικό… Οικογενειακός Φακός με άρωμα Μήλου λοιπόν!

Απαραίτητη η κράτηση θέσης στο +30 22870 22481 ή στο info.milosminingmuseum@imerys.com

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Μοιραστείτε το